30.12.10

NBA sangat.

Putra cakap team Maryam tak cukup kuat.
tetapi aku sangat sukakan setiap prosesnya, walaupun aku yang penat.
rasa puas bila tengok diorang turun training.
i love the spirits. the spirit of the team manager foresure, the coach, players and the smell.

smell.
bau court petang-petang dengan suara-suara manusia jerit 'last ball!', 'belakang, belakang!', dengan suasana awan sayup-sayup biru memang sesuai untuk aku sebagai pengurus pasukan sahaja.
kalau aku jadi one of the team member, hancur. kerja tengok langit berangan. memang kalah.

aku rasa team Maryam, dan team mana pun semua kuat.
kadang-kadang hasil bukan apa-apa bila jalan-jalan sebelum ke akhir itu sudah terlalu banyak kita jumpa senyum-senyum manusia.

sekarang, aku cinta setiap perjalanan yang berlaku dalam masa-masa aku.

2 comments:

Hazrin said...

maryam dah ada ball handler baru, kira ok dah tu. dah ada shooter sorang, dan sorang under basket ok, so, power la tu

btw, terer tak sy petang tadi ? ha ha

Nisha Ismail said...

haha. explain sangat ni.

uih, terer nak mati. silap tak pakai kasut pink je. haha.