24.12.10

dari Apuke ke Frinjan Rantai Art Festival 2010



mulai matahari bangkit sehingga matahari terbalik di kaki bukit,
jika bisa dijelma,
udara lautan dan manusia mahu ku tukar jadi hanya sebuah nyawa,
yang jiwanya sekarang mungkin sudah ada nama syurga dan nama wanita.
bukan Jannah, bukan Nisa.
ada. aku tidak tahu dan jangan ditahukan kepadaku siapa.

dia kata dia tidak percaya cinta.
mungkin sudah dilangkau sunat-sunat di dalam solatnya.


* last minit ke, prepare sebulan ke, aku tetap bergoyang satu dunia.

* berdiri menghadap audiens dan membaca puisi merupakan antara impian terbesar aku secara peribadi. Tuhan sudah beri peluang beberapa kali. :)

7 comments:

Para Jamaludin said...

peh! dia baca sajak kat balai rong seri siot.

Para Jamaludin said...

lain kali baca lagi, goyang ombak pulak weh

word verification aku ni dancer.
pas banget kan?

Nisha Ismail said...

para: haha. biarlah meliuk lentok tergedik gedik alam tu jadi trademark.

eleh, macam lah hang tak baca. balai rong mahawangsa lagi pulak.

Para Jamaludin said...

haha.
pssst. kurus ai dalam gambar ni.
dalam gambar.
cis.

Nisha Ismail said...

haha. memang kurus dah. sejak-sejak kawan baik dengan scarlet johan sen pulak sekarang ni.

kakchik@ella said...

Nk bagitau ... RINDU KORANG BER2.

Nisha Ismail said...

bila lagi kak chik, nak bergosip? :)