15.11.10

main-main cium

sekarang lagi kuat aku rasa yakin untuk tunggu sahaja.
kalau berbalas, entah apa-apa jadi.

aku tak mahu jadi puteri bodoh
yang membiar lelaki mencanang cinta dan cumbu di jalanan,
yang menjijak maruah gadisku untuk diketawakan, dan
yang mempersendakan harga air mukaku di hadapan teman-teman.

aku tidak mahu menjadi puteri bodoh
yang memberi nafsu untuk pemilikan.

Lelaki aku nanti,
biar diam.

asasnya Tuhan tahu yang mana untuk kita, yang mana tidak.

kalau tak dapat yang kau nak, kau dapat yang Tuhan bagi.
Dia dah susun baik punya.

kau cuma perlu tunggu dan sabar.
kau cuma perlu mahalkan cinta dan rasa yang ada.



bodoh lah kau. baik pilih KLCC.

orang lain pun gagal bercinta, tapi tak adalah menggadai diri. bodoh.
kereta semua horn kot. buat malu. bengangnya.

7 comments:

hannaani said...

The Noble Prophet Muhammad (s.a.w.) is reported to have said:"If you feel no shame,then do as you wish"
[Bukhari]

In anor reported hadith he said:I have left among you two matters by holding fast to which, you shall never be misguided: the Book of Allah and my Sunna. And these two shall never part ways until they show up at the Pond.


When people left Quraan and sunnah behind,ini yang contribute and even cause the destruction of society and life.

riena azneira said...

bengang gila kan..rasa mcm nk di maki saja.buat malu pada kaum hawa!

Nisha Ismail said...

nani: thank you for sharing.

harap-harap nanti Sarah Hannaani tak jadi macam ini.


riena: kan? isk!

Para Jamaludin said...
This comment has been removed by the author.
Para Jamaludin said...

antara aku dgn klcc, hang pilih mana?
manaaaaaa????

aku tau la klcc ada everlast yang hg dh plan next sem tu.

cpt! hg pilih mana???!!!

hahahaha

kakchik@ella said...

apa hal la yg lemah sgt tu?? eee .. bodohnya.

afdhalluddin said...

real deep...