24.10.09

tulang empat kerat ini


sibuk yang sangat.
betul, aku bukan buat-buat.
dan aku rasa sahabat-sahabat yang lain pun sedang berjuang untuk yang sama.
semoga kalian berjaya, siapa dapat 3.8 nanti PTPTN jadi biasiswa tau. hehe..


aku sibuk belajar. sungguh.
aku pemalas dengan kuliah-kuliah, tapi aku belajar juga sendiri.

aku sibuk dengan kerja-kerja GPMS aku juga. kerja, dan kerja untuk manfaat aku dan orang lain.
dan dengan ketidak tentuan hala aku sekarang berbuat itu ini,
memang tak memungkinkan aku teringat tentang perkara lalu yang menyeksa jiwa.

sungguh aku terlupa. kalau teringat pun, tiada berair mata lagi. sudah-sudahlah aku rasa.


dan mungkin keadaan aku yang sekarang dah cukup serabut untuk aku fikir bagaimana dan susahnya.

ada pula hati manusia-manusia palat yang teringin nak tambah sesak nafas dan otak aku.
dan aku kata cukup dengan 'jangan, kau blah!'. aku la kata, sebab penat la.
kau datang macam kau kenal sangat dengan aku, dan kau buat macam aku dah masak sangat dengan kau.

aku cuma mau tegur sikit benda.
kalau kau belum tau apa makna kawan atau sahabat dalam erti kata aku,
kalau kau rasa kau datang cuma nak pecah-belahkan hidup aku dan kawan aku yang aku dah kenal hampir 1 dekad,
kalau kau rasa kau datang sebab nak tunjuk itu ini yang aku tak rasa gah mana pun tu,
meh sini,
aku rasa kau tak layak pun nak letak nama kau dalam senarai orang-orang yang aku kenal dan aku rasa best.
sebab kau tak best.

dan buat masa singkat ini saja,
aku dan sahabat-sahabat ada barisan-barisan program yang beratur dan memerlukan kami untuk buat yang superb.
dan ada 6 paper final yang memang aku sangat perlu berjaya untuk semua.

dengan tulang empat kerat aku yang ada ini,
aku harap Allah permudahkan jalan, dan disertakan Rahmah-Nya. Amin. =)

Belajar terus belajar.

Selamat berjaya dari kami,
GPMS Caw. Khas UIAM.

=)



* tetiba mood memang poyo gila sebab nak mention pasal gpms je. haha. sukahatilah.




3 comments:

hannaani said...

"aku pemalas dengan kuliah-kuliah tapi aku belajar juga sendiri"- ayat ni terbaek!heheh

Para Jamaludin said...

"memang tak memungkinkan aku teringat tentang perkara lalu yang menyeksa jiwa" - ye weh?

saja nak tanya lagi. kekeke.

hah,betul2. nak kacau friendship kita..mmg silap orang la beb.

belajar sendiri belajar tu bagus. aku tak start lagi. cuak jugak neh. papehal pun, gd luck bebeh.

c u in exam hall yang semuanya sama date,time n vnue dgn aku sbb sbject sama. hahaha!

misteriaku said...

terbaek!!!!!!!!!!!